Ambassade van België in Ethiopië
Home Newsroom

Newsroom

News Items

20 Mar

Van 22 tot 27 maart 2023 brengen Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin der Belgen een staatsbezoek aan Zuid-Afrika.

18 Mar

België verwelkomt de hernieuwing, vandaag 18 maart 2023, van het Graaninitiatief voor de Zwarte Zee (“Black Sea Grain Initiative” of “BSGI”), die op 22 juli 2022 door de Verenigde Naties, de Russische Federatie, Turkije en Oekraïne ondertekend werd.

17 Mar

Tijdens een werkbezoek in Oeganda heeft Caroline Gennez, Minister van Ontwikkelingssamenwerking, de resultaten geëvalueerd van het Belgisch internationale samenwerkingsprogramma in Oeganda.

09 Mar

Na 22 dagen bemand te zijn geweest door Belgisch medisch personeel, is het veldhospitaal van B-FAST in Kirikhan op 9 maart gedoneerd aan Turkije.

08 Mar

Dit jaar vieren we de 75e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, die door alle lidstaten van de Verenigde Naties is onderschreven.

03 Mar

Vanaf volgende week donderdag 9 maart neemt Turkije de regie in handen van het Belgische veldziekenhuis in Kirikhan.

27 feb

Op 27 februari start in Genève de 52ste sessie van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties, die dit jaar loopt tot 4 april.

13 feb

Het Publicatieblad van de EU publiceert vandaag een samenvatting van het verzoekschrift dat op 19 december 2022 door de Europese Commissie bij het Hof van Justitie van de Europese Unie werd ingediend tegen Hongarije. Dit beroep betreft een nationale wetgeving die mensen discrimineert op grond van hun seksuele geaardheid en genderidentiteit.

07 feb

België bereidt zich voor om een Emergency Medical Team (zogenaamd EMT 2-team) van B-Fast te sturen naar Turkije.

26 jan

Op donderdag 26 januari 2023 werd een charter van Filips van de Elzas, graaf van Vlaanderen, dat werd bewaard in de benedictijnenabdij van Mesen in West-Vlaanderen en aan het begin van de Eerste Wereldoorlog verdween, officieel overgedragen aan het Rijksarchief. Het stuk dook in december 2016 op in het Metropolitan Museum of Art van New York City (The Met). Begin 2020 werd met The Met overeengekomen om dit kostbare document, dat deel uitmaakt van het Belgisch cultureel erfgoed, terug te geven aan België.